Pizzavafler med pepperoni og oliven
Vaffeljernet bliver din nye bedste ven, når du først en gang har oplevet, hvordan du kan bruge det til hurtigt at trylle lækre minipizzaer frem.

0-30 min.
(0)
12. februar 2019 af Sanna KekäläinenFoto: Fabian Bjork
Ingredienser
stk.
Pizzabund
- gær
- 25 g
- vand
- 2 dl
- salt
- ½ tsk.
- olivenolie
- 3 spsk.
- durummel
- 5 dl
- lidt olivenolie til stegning
Pizzafyld
- friske mozzarellakugler (eller fx blå ost)
- 100 g
- friskrevet parmesan
- 1 dl
- tomatsauce
- 1 dl
- pepperoni
- 100 g
- oliven
- 1 dl
- tørret oregano
- 1 tsk.
Sådan gør du
Pizzabund
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olie og mel, og rør godt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Del dejen i 4 lige store stykker, og rul dem flade med en kagerulle på et meldrysset bord.
Varm vaffeljernet op, smør det med olie, og bag 1 stykke pizzadej i vaffeljernet i 2 minutter. Åbn vaffel-jernet, og top dejen med de 2 slags ost, tomatsauce, pepperoni og oliven. Drys med oregano. Luk vaffel-jernet igen, og bag pizzaen færdig i i ca. 2 minutter.
Gentag processen, så du får i alt 4 minipizzaer. Servér dem lune, evt. toppet med lidt frisk oregano eller anden krydderurt.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner