Pizzastang med skinke og champignon
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Fyld en rulle købt butterdej med klassisk pizzafyld, eller prøv en grøn version med pesto, stegte grøntsager og frisk mozzarella.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Lad 3 cm i top og bund af butterdejen være fri. Smør tomatsauce ud på midten af butterdejen i en lang bred stribe, og drys med revet ost. Krydr med oregano, rosmarin, salt og peber.
Skær de to slags skinke i mindre stykker, og fordel dem over osten. Rens champignonerne, skær dem i skiver, og fordel dem over skinken.
Skær skrå strimler i butterdejen på hver side af fyldet. Fold top og bund ind over fyldet. Læg derefter skiftevis strimlerne ind over fyldet fra side til side, så de fletter ind over hinanden.
Pensl pizzastangen med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag pizzastangen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Servér evt. med en grøn salat.
Tip!
Servér pizzastangen varm, og giv evt. en blandet grøn salat med en syrlig vinaigrette til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk