Pizzafyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne ultranemme ret smager lidt som pizza, men i stedet for en bund af brød er fyldet anrettet i udhulede squash.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, rosmarin, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg kartoflerne sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.
Skyl squash, og flæk dem på langs. Skrab den bløde indmad ud, så de ligner små kanoer. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde sammen med kødet i 2-3 minutter, til kødet er brunet. Hak basilikum fint.
Tilsæt tomatsauce, oregano, rosmarin og basilikum, og varm saucen igennem i 5 minutter. Krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen.
Fordel kødsaucen i de 8 udhulede squash, og drys mozarella på toppen. Sæt squashene ind i ovnen over kartoflerne, og bag dem i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.
Hak basilikum groft, og drys det hen over de varme squash. Servér med kartoffelbåde til.
Tip!
I stedet for squash kan du bruge aubergine eller halverede peberfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk