Pizzaboller med pepperoni og peberfrugt
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Med lidt fuldkornsmel i dejen bliver de lækre pizzaboller ekstra mættende. Variér gerne toppingen med de rester af kød og grøntsager, som du har liggende, så mindsker du samtidig madspild.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og opløs den i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, salt og fuldkornsspeltmel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til runde boller. Fordel dem på to bageplader med bagepapir, og tryk dem flade med håndfladen, så de får en diameter på ca. 10 cm.
Smør pizzabollerne med tomatsauce, drys med revet ost, og krydr med oregano, salt og peber.
Top pizzabollerne med 2-3 skiver pepperoni og 1 skive grøn peberfrugt, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Top pizzabollerne med lidt frisk oregano lige før servering, eller frys dem ned enkeltvis, så de er nemme at tage op og med i madpakken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk