Pizza på hvidkålsbund
28. december 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Kål-pizzaen er helt og aldeles glutenfri og fuld af lækker smag. Bunden består blandt andet af quinoamel og fintsnittet hvidkål, og på toppen er der sprødstegt grønkål, soltørrede tomater i olie og frisk mozzarella.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skær hvidkål i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor. Kør, til kålen er helt finthakket.
Bland kål med quinoamel og fiberhusk i en skål. Tilsæt æggene, og ælt til en sammenhængende dej. Dejen skal være mere klistret end en almindelig pizzadej.
Tryk dejen ud til 1 stor eller 2 mindre pizzabunde af 2-3 mm's tykkelse. Forbag dem i den varme ovn i ca. 25 minutter.
Del grønkål i mindre stykker. Bland med olie, knust hvidløg, chili og citronskal i en skål, og vend grundigt rundt.
Fordel blandingen på den forbagte pizzabund, og strø parmesan over. Bag i 8-10 minutter, til grønkålen er sprød.
Fordel soltørrede tomater, mozzarella delt i mindre stykker og basilikumblade over den brandvarme pizza.
Dryp med lidt olie fra tomaterne, og servér straks.
Tip!
Sæt evt. en stærk chiliolie på bordet, som man kan dryppe pizzaen med, hvis I godt kan lide lidt ekstra stærk smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk