Pizza med wasabi, røget laks og rucola
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Sprød, lækker og anderledes pizza med laks og wasabi. Hvis du har en rest af pizzaen tilovers, smager den også godt kold dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250º varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Læg en pizzabund på hver sin varme bageplade oven på et ark bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er sprøde og gennembagte. Tag pizzabundene ud af ovnen, og lad dem køle en smule af.
Rør flødeosten sammen med wasabi – tilsæt wasabien lidt ad gangen for at ramme den styrke i smagen, som du foretrækker.
Smør wasabiflødeosten på pizzabundene, fordel lakseskiverne ovenpå, og krydr med salt og peber.
Skyl og tør rucolaen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Pres saften af citronen. Top hver pizza med rucola og rødløg, og dryp med friskpresset citronsaft og lidt olivenolie. Servér straks.
Tip!
Har du god tid, så lav endelig pizzadejen selv. Brug fuldkornsmel, så pizzaen giver en god mæthedsfornemmelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk