Pizza med svampe og grønkål
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Skøn pizza fyldt med bløde champignon og sprød grønkål på en bund af cremet ricotta.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 200°. Læg pizzadejen på en bageplade med bagepapir.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl grønkålen, og skær den i strimler (fjern de grove stilke). Riv skallen af citronen.
Steg champignonerne i olie på en pande. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen, og vend grønkål, citronskal og chiliflager sammen med champignonerne på panden.
Smør ricotta på pizzadejen i et jævnt lag, og fordel grøntsagerne fra panden ovenpå. Bag pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter, til bunden er sprød.
Tag pizzaen ud af ovnen, drys med friskrevet pecorino, og servér straks.
Tip!
Grønkål har kort sæson, så husk at bruge den sunde kål, mens den er til at få fat på, og få masser af vitamin B og C, folat og jern indenbords.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på pizza på grill