Pizza med squash, rødløg og serranoskinke
30. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Top pizzaen med squash og små tomater, der gør den ekstra lækker og sommerlig. Skal det gå stærkt, kan du lave pizzadejen på forhånd og fryse den ned, eller du kan købe en færdiglavet pizzadej.
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time (eller natten over)
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vandet. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Dæk dejen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ½ time. Sæt derefter dejen på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul eller træk dejstykkerne ud til tynde pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag mascarpone på pizzabundene, og krydr med rosmarin, salt og peber. Skyl squash, pil rødløgene, og skær begge i tynde skiver. Fordel squash og rødløg på pizzaerne.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte og sprøde i kanten.
Skyl og tør cherrytomaterne, og skær dem i halve. Top de varme pizzaer med tomater, serranoskinke og frisk basilikum. Dryp med lidt balsamicoglace, og pynt med høvlet parmesan. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk