Pizza med squash og forårsløg
26. juni 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Når du tager en bid af den her pizza, får du pizza og salat i samme mundfuld. Den hvide bund er fuld af lækre grønne grøntsager, der giver pizzaen dejlig smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand.
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det sammen.
Hæld mel i skålen, og ælt det sammen til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Ælt dejen igennem, og rul den ud til 2 store eller 4 små pizzaer. Læg dejen på et ark bagepapir. Tænd ovnen på 225°, og lad en bageplade eller pizzasten blive varm i ovnen.
Bland cremefraiche og sennep, og smør det ud på pizzabunden.
Del osten, og fordel den over bunden.
Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Rens og snit forårsløget fint.
Fordel squash, forårsløg og artiskok på pizzabunden. Skyl citronen, og riv citronskallen. Fordel citronskallen over grøntsagerne, og krydr pizzaen med salt og peber.
Bag pizzaen i 8-10 minutter, eller til den er gylden i farven.
Skyl aspargesen, fjern de nederste cm, og snit resten i tynde skiver. Fordel asparges og salat på toppen af pizzaen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk