Pizza med spinat, artiskok og lufttørret skinke

30. juli 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En sprød pizzabund toppet med milde smage og et salt punktum. Så går alle mætte og glade fra bordet.

Bemærk
Hævetid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt og durummel, og lad blandingen hvile i 10 minutter.
Rør pizzamel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er blank og smidig.
Del dejen i 2-4 stykker, form dem til kugler, og læg dem i en lille bradepande med bagepapir. Lad dem hæve under plastfolie i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 275°. Rul hvert stykke dej ud til runde pizzaer på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
Skyl spinaten under rindende vand, og lad den dryppe af i en si. Smør bundene med mascarpone, og drys med spinat.
Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på pizzaen sammen med artiskokhjerter.
Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen i 2-3 minutter, evt. på en pizzabagesten. Fjern bagepapiret, og bag pizzaerne i yderligere 6-8 minutter, til bunden er gylden og sprød, og osten bobler op.
Fordel skinke på pizzaerne, og servér straks.

Tip!

Har du travlt, kan du købe forbagte pizzabunde lige til at komme fyld på. Fås på køl eller frost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar