Pizza med spinat, artiskok og lufttørret skinke
30. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En sprød pizzabund toppet med milde smage og et salt punktum. Så går alle mætte og glade fra bordet.
Bemærk
Hævetid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt og durummel, og lad blandingen hvile i 10 minutter.
Rør pizzamel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er blank og smidig.
Del dejen i 2-4 stykker, form dem til kugler, og læg dem i en lille bradepande med bagepapir. Lad dem hæve under plastfolie i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 275°. Rul hvert stykke dej ud til runde pizzaer på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
Skyl spinaten under rindende vand, og lad den dryppe af i en si. Smør bundene med mascarpone, og drys med spinat.
Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på pizzaen sammen med artiskokhjerter.
Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen i 2-3 minutter, evt. på en pizzabagesten. Fjern bagepapiret, og bag pizzaerne i yderligere 6-8 minutter, til bunden er gylden og sprød, og osten bobler op.
Fordel skinke på pizzaerne, og servér straks.
Tip!
Har du travlt, kan du købe forbagte pizzabunde lige til at komme fyld på. Fås på køl eller frost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk lys pizzadej
Powered by Froala Editor