Pizza med skinke, pepperoni og champignon
29. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Pizza kan (og bør!) spises året rundt. Denne version er for kødelskere, men top den med det, du bedst kan lide.
Bemærk
Hævetid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olie og mel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, del den i fire kugler, og læg dem i en lille bradepande. Dæk med husholdningsfilm, og lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Pil og hak hvidløget. Bland hakkede tomater, hvidløg, olie og oregano i en kasserolle, og lad det simre, til saucen er tyk. Smag til med salt og peber.
Hæld væden fra mozzarellakuglerne, og lad dem dryppe lidt af i en sigte.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl tomater, og skær dem i skiver.
Tænd ovnen på 250°. Rul dejkuglerne ud til runde pizzaer, og læg dem på bageplader med bagepapir.
Fordel tomatsaucen på pizzabundene, og fordel mozzarellaen ovenpå. Top med skinke, pølse, champignoner og tomater.
Bag pizzaerne i ovnen én ad gangen i 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød og gylden i kanten. Pynt med basilikum inden servering.
Tip!
Har du ikke tid til at lade dejen hæve natten over på køl, kan du lade den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Hjemmelavet deep pan pizza