Pizza med serranoskinke, rucola og friske figner
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pizza er ikke kun forbeholdt fredage – det er også herlig mandagsmad!
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og pizzamel, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 store eller 4 mindre stykker. Rul eller træk dejstykkerne ud til tynde pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag mascarpone på pizzabundene. Pluk mozzarellaostene i mindre stykker, og fordel dem over mascarponen. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de brandvarme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gennembagte og sprøde i kanten.
Skyl og tør rucolasalaten. Skyl fignerne, og skær dem i både.
Top de varme pizzaer med serranoskinke, rucola, figner og friskrevet parmesan, og dryp med lidt balsamicoglace. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk