Pizza med serranoskinke, rucola og friske figner

20. september 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Pizza er ikke kun forbeholdt fredage – det er også herlig mandagsmad!

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og pizzamel, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 store eller 4 mindre stykker. Rul eller træk dejstykkerne ud til tynde pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag mascarpone på pizzabundene. Pluk mozzarellaostene i mindre stykker, og fordel dem over mascarponen. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de brandvarme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gennembagte og sprøde i kanten.
Skyl og tør rucolasalaten. Skyl fignerne, og skær dem i både.
Top de varme pizzaer med serranoskinke, rucola, figner og friskrevet parmesan, og dryp med lidt balsamicoglace. Servér straks.  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar