Pizza med rødløg, rødbeder og timian
30. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En smuk og fin pizza med vegetarisk topping. Opskriften er nem at gå til, pizzaen er hurtig at lave, og resultatet er superlækkert. Hvis du har god tid, kan du lave pizzadejen selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
Rul pizzadejen ud med en kagerulle, så den bliver ekstra tynd. Læg den på et ark bagepapir.
Pil rødløg, og skær dem i tynde ringe. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter ved middel varme, til de er klare i farven.
Tilsæt eddike, og lad det koge ind. Krydr med lidt frisk timian (gem resten til topping og servering),sukker, salt og peber, og steg videre i 2 minutter.
Skær mozzarella i tynde skiver. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Fordel mozzarellaen oven på den udrullede pizzabund, top med løgblandingen, og læg rødbedeskiver ovenpå i et jævnt lag.
Dryp olivenolie over pizzaen, og krydr med salt, peber og frisk timian. Gem lidt timian til serveringen.
Træk bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade, og bag den i ovnen i 10-12 minutter, til den er sprød i kanterne. Pynt med frisk timian, rød basilikum og amarant.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk