Pizza med rodfrugter, pancetta og æble

Prøv en anderledes pizzatopping, der giver den lækreste kombination af salt, sødt og sprødt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i, lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i tynde stave. Vend rodfrugterne med olivenolie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 20 minutter, til de er møre.
Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
Tag rodfrugterne ud af ovnen. Skru ovnens temperatur op på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen.
Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel dem på pizzabundene. Fordel de bagte rodfrugter og pancetta ovenpå. Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og fordel dem over pizzaerne. Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden.
Pynt pizzaerne med frisk rosmarin, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
22. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar