Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie

26. juli 2018 af .

Foto: Line Falck

Den italienske klassiker kan man ikke få nok af, og med rødbede og gedeost bliver pizzaoplevelsen ny og anderledes. Servér evt. en grøn salat som tilbehør.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie. Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord; lav en cirkel, der er så tynd som muligt. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.
Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie.
Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, fx på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen. Fordel gedeost udover, og drys med pinjekerner.
Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet.
Pluk bladene af basilikumplanten, hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Se også: Pizza på grill

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar