Pizza med ricotta og cherrytomater
9. juni 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Bunden af durummel giver den lækre seje konsistens, man kender fra italiensk brød, og de bedste pizzabunde. Lav blot dejen dagen før eller om morgenen, og du er klar til at strikke en hurtig pizza sammen om aftenen. Toppet med spinat og parmesan har du en uformel perle.
Bemærk
Hævetid: 8-12 timer
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Evt. pizzasten
Sådan gør du
Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, durummel og hvedemel lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk skålen med plastfolie, og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
Tænd ovnen på 250° traditionel varme.
Læg evt. en pizzasten på en bageplade, og sæt den nederst i ovnen.
Slå dejen ned, og træk/rul den ud til en stor pizzabund.
Smør pizzabunden med ricotta, og fordel halve cherrytomater ovenpå.
Bag pizzaen i ovnen i 8 minutter, kom spinat og revet parmesan ovenpå, spray med olie, og bag pizzaen endnu 2-3 minutter, til bunden er gylden og sprød og osten smeltet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk