Pizza med mascarpone, squash og tomatsalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Der er noget særligt over en simpel, hvid pizza. En frisk tomatsalat med ristede mandler er et perfekt supplement til pizzaen.
Bemærk
Hævetid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt de 2 slags mel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
Rul pizzadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Løft dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør mascarpone på pizzabunden i et jævnt lag.
Skyl squashen, og høvl den i tynde skiver på et rivejern eller mandolinjern. Pil løget, og skær det i tynde både.
Dæk pizzabunden med squashskiver. Top med løg, semidried tomater og parmaskinke skåret i strimler. Dryp med olivenolie.
Sæt pizzaen i en 225° varm ovn, og bag den i ca. 25 minutter, til bunden er sprød.
Top pizzaen med skyllet rucola.
Skyl og halvér tomaterne. Rist mandlerne let på en tør pande. Hak dem groft, og bland dem med tomaterne. Vend tomatsalaten med balsamico, olivenolie, salt og peber. Drys med hakket basilikum. Servér tomatsalaten til pizzaen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk