Pizza med laks, spinat og artiskokker
1. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Laks på pizza? Jo, det kan man godt, og det smager overraskende lækkert!
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og derefter hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Blend hakkede tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber sammen i en blender eller minihakker til en ensartet tomatsauce.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader varme op i ovnen.
Afdryp mozzarellaosten, og pluk den i mindre stykker. Skyl og afdryp spinaten.
Skær skindet af laksefileterne, og skær fiskekødet i store tern. Afdryp artiskokkerne.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul eller træk dejstykkerne ud til 2 store pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag tomatsauce på hver pizzabund, og top pizzaerne med frisk mozzarella, babyspinat, laksetern og grillede artiskokker. Krydr med salt og peber.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gennembagte og sprøde i kanten.
Servér pizzaerne rygende varme med basilikumblade på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk