Pizza med laks, fennikel og kartoffel
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Laks som pizzafyld? Jo, det smager super godt, og i kombination med fintsnittet fennikel og sprøde æbletern får du en frisk og anderledes pizza.
Bemærk
Hævetid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt lidt ad gangen de 2 slags mel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
Rul pizzadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir, og dryp den med olivenolie.
Smør cremefraiche ud over bunden i et jævnt lag. Skyl fennikel og kartofler, og høvl dem i så tynde skiver som muligt, helst på et mandolinjern eller et andet skarpt rivejern.
Fordel kartoffel- og fennikelskiverne oven på pizzabunden. Skær laksen i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Pres saften af citronen ud over laksestykkerne.
Dryp igen pizzaen med lidt olivenolie, og drys med revet mozzarella. Sæt pizzaen i en 225° varm ovn, og bag den i ca. 25 minutter, til bunden er sprød.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver. Hak dilden. Drys æbler, fennikel og dild ud over den færdige pizza, og servér med citron skåret i smalle både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk