Pizza med kødboller, spinat og chili
1. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pizza behøver ikke at være lig med nummer 22 nede fra hjørnet. Hjemmelavet pizza smager skønt, og du kan toppe den med dit favoritfyld.
Bemærk
Hævetid, pizzadej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt olie, salt og mel, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kant. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Vend pizzadejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en rund pizzabund med en kagerulle. Læg pizzabundene på hver sin bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 250°. Ælt oksekødet sammen med salt og peber i en skål, og form det til små kødboller.
Skyl og afdryp spinaten. Steg den kort på en varm pande, til den netop falder sammen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Smør pizzabundene med tomatsauce. Afdryp mozzarellaostene, pluk dem i mindre stykker, og fordel dem på pizzaerne.
Fordel kødboller, spinat og rødløg på pizzaerne. Drys med oregano og chiliflager.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Servér de brandvarme pizzaer med friske basilikumblade og evt. lidt ekstra chiliflager.
Tip!
Sæt bagepladen ind i ovnen, og lad den varme op. Træk den ubagte pizza over på den brandvarme bageplade, og bag pizzaen i ovnen. Så bliver pizzabunden ekstra sprød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk