Pizza med kødboller, spinat og chili

1. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Pizza behøver ikke at være lig med nummer 22 nede fra hjørnet. Hjemmelavet pizza smager skønt, og du kan toppe den med dit favoritfyld.

Bemærk
Hævetid, pizzadej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt olie, salt og mel, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kant. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Vend pizzadejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en rund pizzabund med en kagerulle. Læg pizzabundene på hver sin bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 250°. Ælt oksekødet sammen med salt og peber i en skål, og form det til små kødboller.
Skyl og afdryp spinaten. Steg den kort på en varm pande, til den netop falder sammen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Smør pizzabundene med tomatsauce. Afdryp mozzarellaostene, pluk dem i mindre stykker, og fordel dem på pizzaerne.
Fordel kødboller, spinat og rødløg på pizzaerne. Drys med oregano og chiliflager.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Servér de brandvarme pizzaer med friske basilikumblade og evt. lidt ekstra chiliflager.

Tip!

Sæt bagepladen ind i ovnen, og lad den varme op. Træk den ubagte pizza over på den brandvarme bageplade, og bag pizzaen i ovnen. Så bliver pizzabunden ekstra sprød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar