Pizza med kartofler og grønne asparges
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Sprød pizza med farverigt fyld af grønne asparges og pesto.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand med salt og sukker. Ælt melet i dejen, til den er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds i midten.
Lad dejen hæve tildækket i et par timer et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd, rund pizzabund. Læg pizzabunden på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 250°. Smør pizzabunden med lidt olivenolie og dernæst ricotta.
Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver, og fordel dem på pizzaen. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og fordel aspargesene på pizzaen.
Riv parmaskinken i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Skær mozzarella i grove stykker, og fordel den på pizzaen. Dryp med resten af olivenolien, og krydr med salt og peber.
Skru ovnen ned til 200°, og bag pizzaen i 20-25 minutter. Dryp pesto over lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på fuldkornspizzadej!
Powered by Froala Editor