Pizza med kartoffel og chorizo
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den her pizza vil alle kunne lide! Top den med spansk pølse, tynde kartoffelskiver og farverige rødløg, og nyd den i fulde drag.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt, sukker og olie. Rør de 2 slags mel i, og ælt dejen glat og smidig.
Lad den hæve tildækket i en skål ved stuetemperatur i 30 minutter.
Del dejen i 2 store (eller 4 mindre) stykker, rul den ud til tynde pizzabunde, og læg dem på bagepapir. Tænd ovnen på 225º, og sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
Smør pizzasauce jævnt ud på pizzabundene. Skær mozzarella i tynde skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver (evt. på et mandolinjern).
Skær chorizo i tynde skiver og peberfrugter i strimler. Pil rødløgene, og skær dem i smalle både.
Fordel mozzarella og dernæst kartoffelskiver på pizzabundene.
Fordel chorizo, peberfrugt og rødløg ovenpå kartoflerne, dryp med lidt olie, og krydr med rosmarin.
Læg pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter.
Skyl rucolaen, og drys den over pizzaen. Serveres rygende varme.
Tip!
Bliver der en rest pizza tilovers fra måltidet, kan den sagtens spises kold dagen efter til frokost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk