Pizza med kartoffel, aubergine og parmesan

2. december 2019 af .

Foto: Marte Aubert

En god vegetarpizza med masser af umami fra parmesan og lagret mozzarella. Hvis du har tid til det, så lav pestoen selv af basilikum, olie, pinjekerner, parmesanost, salt og peber. Find en opskrift her på siden!

Bemærk
Hævetid: 1½ time. Hviletid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel og salt i en skål. Smuldr gær i og rør vand og olie i blandingen.
Ælt dejen, til den bliver smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 90 minutter.
Del dejen i 4 portioner, og rul dem ud til pizzabunde.
Varm ovnen op til 250°. Smør bundene med pesto. Fordel skiver af kogte kartofler og aubergine på bundene og drys med revet parmesan og lagret mozzarellaost.
Bag pizzaerne i ca. 10 minutter, eller til osten er blevet gylden.

Tip!

Kog kartoflerne, dagen før du skal bruge dem, og lad dem ligge på køl.
Pizzadejen kan laves dagen i forvejen. Sæt bare dejen til at hæve på køl natten over i stedet for ved stuetemperatur. Tag dejen ud, ca. 90 minutter før den skal bruges, og lad den hæve på køkkenbordet under et klæde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar