Pizza med grønkål og søde kartofler
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Glæd dig til at sætte tænderne i en anderledes og velsmagende pizza, som mætter godt.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og fuldkornsmel, og rør rundt. Tilsæt pizzamel, og rør dejen sammen på en røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Form dejen til en kugle, læg den i en oliesmurt skål, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld pizzadejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke dej ud til en rund pizzabund med en kagerulle. Læg bagepapir på 2 bageplader, og læg 1 pizzabund på hver bageplade.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Skræl søde kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl og tør grønkålen, og hak den groft. Pluk mozzarella i mindre stykker.
Pensl pizzabundene med olie, og fordel mozzarella ovenpå – lad 2 cm af dejkanten være fri. Fordel søde kartofler og grønkål på pizzaerne, og krydr med rosmarin, chiliflager, salt og peber. Sæt pizzaerne i ovnen, og bag dem sprøde og gyldne i 15 minutter.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en stor ske. Kassér de hvide hinder. Top de varme pizzaer med granatæblekerner og friskrevet parmesan. Servér straks.
Tip!
Pizzadejen kan også koldhæves. Lav dejen om morgenen, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer. Tag dejen ud fra køl, og lad den vågne op i 30 minutter, før den rulles ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk