Pizza med grillede auberginer, squash og tomat

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

En vegetarisk pizza med masser af smag! Steg squash og auberginer møre på en grillpande, inden de lægges på pizzaen, så får du den helt rigtige smag.

Bemærk
Hævetid: 45 minutter. Bagetid: 20-30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gær i vand i en stor skål. Tilsæt salt, grahamsmel, durummel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere hvedemel, mens du ælter, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver på den lange led, og pensl dem med et tyndt lag olie. Steg squash og aubergine på en (grill)pande, til de er møre.
Skær de store tomater i tynde skiver, og halvér de små tomater. Bryd mozzarellaen i mindre stykker. Pil og hak hvidløgene fint.
Varm ovnen op til 225° med 2 bageplader inde i ovnen.
Del dejen i lige store stykker, og rul dem ud til cirkler i ½ cm’s tykkelse. Læg hver dejcirkel på et stykke bagepapir.
Læg tomatskiver på pizzabundene, og fordel auberginer, squash og de små tomater ovenpå. Drys med salt og hakket hvidløg, og top med mozzarella.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem ca. 15 minutter i ovnen, til de er lysebrune i kanten, og mozzarellaen er smeltet. Hak oregano, og drys det over de færdige pizzaer.
Skyl og tør salat og rucola. Riv salaten i grove stykker, og bland den med rucola. Pres saften af citronen. Rør olie og citronsaft sammen, vend dressingen med salaten, og smag til med salt og peber. Servér salaten som tilbehør til pizzaerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar