Pizza med broccoli, peberfrugt og tomat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Pizza er et sikkert hit ved middagsbordet, og her er dejen lavet med grahamsmel, så der er lidt ekstra at tygge på.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Rør kærnemælk, honning og grahamsmel i. Tilsæt salt og herefter hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig, gerne på en røremaskine.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time.
Slå dejen lidt ned, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på størrelse med en bageplade. Læg den udrullede dej på et stykke bagepapir, og rul den en ekstra gang, så den fylder papiret ud.
Træk bagepapiret med dejen over på bagepladen, og tænd ovnen på 225°.
Smør mosede tomater jævnt ud på dejen, og drys med revet mozzarella. Krydr med oregano, salt og peber.
Rens alle grøntsagerne, og skær dem alle ud i mundrette stykker. Læg grøntsagerne på pizzaen i brede striber i farveorden, så det ser smukt ud. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.
Bag pizzaen i ovnen i 15-20 minutter, til bunden er gylden og gennembagt. Skær pizzaen i mindre stykker, drys med frisk oregano, og servér den rygende varm.
Tip!
Variér fyldet på pizzaen med dine favoritgrøntsager. Broccoli kan fx erstattes af slikærter skåret i små stykker eller squash i skiver, den gule peberfrugt af majskerner, og du kan lave tynde striber med grønne og sorte oliven.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk