Pizza med bresaola og parmesan
18. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Elsker du også en god pizza? Så bør du prøve denne lækre udgave med bresaola og parmesan! Bunden er sprød, og fyldet tager dig næsten hele vejen til Italien.
Bemærk
Hævetid, dej: 40 minutter eller natten over på køl.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunt vand. Kom salt, sukker og olie i, og rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes.
Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du har tid).
Pil og pres hvidløget. Rør tomaterne med hvidløg, olivenolie og salt.
Tænd ovnen på 220° (eller så varmt som muligt),og sæt en plade i ovnen.
Del dejen i lige store stykker, og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir. Smør dem med tomatsauce, og top med mozzarella. Bag dem på den varme plade i den varme ovn i 6-12 minutter, eller til de er færdige.
Top de varme pizzaer med bresaola, skyllet rucola og parmesan, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Hvad er bresaola?
Bresaola er lufttørret og saltet oksefilet skåret i papirstynde skiver. Oksefileten har modnet i to til tre måneder, og modningsprocessen betyder, at kødet får en flot dyb rød farve, der er tæt på lilla. Kødet er både magert og mørt.
Prøv også: Deep pan pizza