Pizza med bagte radiser og ærtepesto
29. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne pizza skriger på sol, sommer og et glas kold rosé.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olivenolie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.
Pres saften af citronen. Pil hvidløg. Blend basilikum, olivenolie, citronsaft og hvidløg i en blender, og kør, til du får en grøn olie.
Rist pinjekerner på en tør pande, og riv parmesanen fint. Hæld pinjekerner og ost i blenderen sammen med ærter, og kør, til du har en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.
Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm ovnen op til 250°.
Del dejen i 2, og rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord til tynde pizzabunde. Flyt pizzabundene over på hver sit ark bagepapir.
Bræk mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over pizzabundene.
Rens og halvér radiserne, vend dem i olivenolie, og fordel dem på pizzabundene. Krydr let med salt og peber.
Træk bagepapiret med pizzaerne over på de brandvarme bageplader. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
Dryp ærtepesto over, og pynt med ærter og ærteskud inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk