Pizza med bacon og aspargesbroccoli

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Færdig pizzadej er en nem og hurtig løsning, når man har lyst til pizza på en hverdag.

Bemærk
Aspargesbroccoli (eller broccolini) er en hybrid mellem pak choi og broccoli og smager, som navnet antyder, som en mellemting mellem asparges og broccoli. Grøntsagen er nemmere at have med at gøre end almindelig broccoli. Det hele kan spises – både stilk, blomster og blade. Kig efter aspargesbroccoli i velassorterede supermarkeder – eller brug almindelig broccoli, som du skærer i passende, aflange stykker.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 230º varmluft. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Læg pizzadejene på hver sit ark bagepapir.
Smør mascarpone på bundene i et jævnt lag, og krydr med salt og peber.
Fordel baconskiverne på de 2 pizzaer. Skyl aspargesbroccoli, og skær evt. de store igennem på langs. Vend aspargesbroccoli med olie og salt, og fordel dem på pizzaerne.
Riv citronskallen fint. Drys kapers, tørret chili og citronskal jævnt ud over pizzaerne.
Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Servér pizzaerne rygende varme med friskhøvlet parmesan og friske basilikumblade på toppen.

Tip!

I stedet for at bage pizzaerne i ovnen kan de grilles på en bagesten i en kuglegrill med låg på i ca. 10 minutter. Stenen fordeler varmen perfekt til den tynde pizzabund og giver et sprødt og autentisk resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar