Pizza med aubergine, kikærter og peberfrugt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En vegetarisk pizza, hvor ingen vil savne kødet, fordi aubergine og kikærter sørger for god fylde.
Bemærk
Hævetid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt lidt ad gangen de 2 slags mel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
Rul pizzadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Løft dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel de mosede tomater på pizzabunden.
Skyl auberginen, og skær den i meget tynde skiver på langs. Fordel dem på pizzabunden, så de ligger helt tæt.
Hæld vandet fra kikærterne, og drys dem ud over pizzaen. Rens snackpeberfrugterne, og skær dem i tynde strimler. Pil løget, og skær det i tynde både. Fordel snackpeberfrugt og løg på pizzaen.
Drys pizzaen med oregano, og dryp den med lidt olivenolie.
Sæt pizzaen i en 225° varm ovn, og bag den i ca. 25 minutter, til bunden er sprød.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Skyl og pluk persilllen. Vend agurk og persilleblade sammen med klippet purløg, mynteblade, sorte oliven og olivenolie. Krydr med salt og peber. Top med smuldret feta, og servér agurkesalaten som tilbehør til pizzaen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk