Pizza med aubergine, kikærter og peberfrugt

En vegetarisk pizza, hvor ingen vil savne kødet, fordi aubergine og kikærter sørger for god fylde.

Bemærk
Hævetid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt lidt ad gangen de 2 slags mel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
Rul pizzadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Løft dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel de mosede tomater på pizzabunden.
Skyl auberginen, og skær den i meget tynde skiver på langs. Fordel dem på pizzabunden, så de ligger helt tæt.
Hæld vandet fra kikærterne, og drys dem ud over pizzaen. Rens snackpeberfrugterne, og skær dem i tynde strimler. Pil løget, og skær det i tynde både. Fordel snackpeberfrugt og løg på pizzaen.
Drys pizzaen med oregano, og dryp den med lidt olivenolie.
Sæt pizzaen i en 225° varm ovn, og bag den i ca. 25 minutter, til bunden er sprød.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Skyl og pluk persilllen. Vend agurk og persilleblade sammen med klippet purløg, mynteblade, sorte oliven og olivenolie. Krydr med salt og peber. Top med smuldret feta, og servér agurkesalaten som tilbehør til pizzaen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar