Pizza calzone med tomatsalat

Bliv ekspert-pizzabager på no time – med speciale i den klassiske indbagte pizza fra Napoli, pizza calzone.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gær, sukker og olie ud i vandet. Sigt de 2 slags mel ned i en stor skål, og tilsæt salt. Hæld langsomt melet i vandet, mens du rører rundt. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Pil og hak hvidløg fint. Steg det i olie en gryde. Tilsæt oksekød, og lad det stege og blive brunt. Tilsæt oregano og flåede tomater, og lad kødsaucen småkoge i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 250°. Ælt pizzadejen let, og del den i lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
Læg et godt lag kødsauce på den ene halvdel af hver pizzabund. Riv mozzarellakugler i mindre stykker, og fordel dem oven på kødsaucen.
Fold forsigtigt den tomme halvdel af pizzabunden ind over fyldet, så pizzaen danner en halvmåne. Klem kanten godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
Læg forsigtigt pizzaerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel. Bag pizzaerne på den nederste rille i den forvarmede ovn i 10-15 minutter, til de er hævede og gyldenbrune.
Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Halvér mozzarellaen, og skær den i tynde skiver. Fordel tomatskiverne i et lille fad. Læg mozzarellaskiverne over. Rør olie, eddike, salt og peber sammen, og fordel dressingen over tomatsalaten.
Drys med basilikumblade, og servér tomatsalaten som tilbehør til pizzaerne.

Tip!

I opskriften på pizzadej kan du erstatte tørgær med 50 g frisk gær. Det kan dog være smart altid at have tørgær i sit basislager, da det ikke bliver for gammelt på samme måde som frisk gær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar