Pizza bolognese med spejlæg
24. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Har du en rest bolognese tilovers, er det oplagt at trylle den om til en hjemmelavet pizza.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt olie og salt, og rør rundt. Tilsæt pizzamel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med et rent viskestykke, og lad den hæve lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Pil og hak hvidløg og løg fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
Steg hvidløg, løg og gulerødder i en gryde med olie i 2 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind. Krydr med oregano, rosmarin, salt og peber, og rør godt rundt. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og bring bolognesen i kog. Skru ned til middel varme, og lad bolognesen småkoge i 15 minutter.
Tag gryden af varmen, og afkøl.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Del pizzadejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en stor rund pizzabund. Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
Smør pizzabundene med et tyndt lag tomatsauce, og drys med revet mozzarella og oregano. Fordel skefulde af bolognese på pizzaerne, og smør den let ud.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er næsten færdige. Tag dem ud af ovnen, og slå 3 æg ud på hver pizza. Sæt dem tilbage i ovnen, og bag dem i yderligere 5 minutter, til æggehviderne er faste, men blommerne stadig er let flydende.
Drys pizzaerne med hakket basilikum og tørrede chiliflager, og servér straks.
Tip!
Dejen kan også hæve på køl natten over – brug i så fald kun 15 g gær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk