Pitabrød med tandoori-kødboller
20. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Fyld pitabrødene med eksotiske kødboller og tacokrydrede, sorte bønner, og pludselig bliver aftensmaden meget sjovere!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i små tern. Rør hakket oksekød med rødløg, tandoorikrydderi, salt og peber i en skål.
Form kødet til små kødboller. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en pande i 6-7 minutter. Drys evt. med ekstra tandoorikrydderi de sidste minutter af stegetiden.
Skyl spidskålen, og snit den fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl agurken, og skær den i halvmåner. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pluk mynte groft. Anret det hele på et fad.
Pil og hak hvidløgene. Steg dem møre i lidt olie i en gryde. Tilsæt afdryppede, sorte bønner, og steg i yderligere 2 minutter.
Tilsæt tacokrydderi, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt tomatpuré og vand, og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere tacokrydderi, og vend bønnerne med lidt af den snittede spidskål.
Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
Servér pitabrød med tandoori-kødboller, krydrede bønner og sprødt grønt. Dryp med cremefraiche og evt. lidt chilisauce. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk