Pitabrød med tandoori-kødboller

20. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Fyld pitabrødene med eksotiske kødboller og tacokrydrede, sorte bønner, og pludselig bliver aftensmaden meget sjovere!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløget, og skær det i små tern. Rør hakket oksekød med rødløg, tandoorikrydderi, salt og peber i en skål.
Form kødet til små kødboller. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en pande i 6-7 minutter. Drys evt. med ekstra tandoorikrydderi de sidste minutter af stegetiden.
Skyl spidskålen, og snit den fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl agurken, og skær den i halvmåner. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pluk mynte groft. Anret det hele på et fad.
Pil og hak hvidløgene. Steg dem møre i lidt olie i en gryde. Tilsæt afdryppede, sorte bønner, og steg i yderligere 2 minutter.
Tilsæt tacokrydderi, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt tomatpuré og vand, og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere tacokrydderi, og vend bønnerne med lidt af den snittede spidskål.
Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
Servér pitabrød med tandoori-kødboller, krydrede bønner og sprødt grønt. Dryp med cremefraiche og evt. lidt chilisauce. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar