Pitabrød med shawarma
18. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Shawarma er egentlig langtidsstegt, krydret kød, men du kan godt skyde genvej til det møre kød og den gode smag, hvis du køber en lækker lammemørbrad og følger opskriften her.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i strimler, og dup dem tørre. Brun strimlerne i olie på en pande ved høj varme.
Vend spidskommen på panden, og hæld eddike over. Krydr med salt, og lad kødet simre i et par minutter.
Bland yoghurt med presset hvidløg og fintsnittet mynte (gem et par hele blade til pynt).
Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber, og lad den trække i køleskabet, indtil servering.
Servér de krydrede lammestrimler i pitabrød sammen med salat, finthakket rødløg, agurke- og tomattern samt myntedressing og hele mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk