Pitabrød med ristede grøntsager, kikærter og yoghurtdressing
19. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De ristede og krydrede grøntsager med kikærter mætter så godt, at du slet ikke savner kødet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl alle grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker og små buketter. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl og afdryp kikærterne.
Vend grøntsager, rødløg og kikærter sammen med olie i en skål, krydr med garam masala, salt og peber, og fordel det hele i et ovnfad med bagepapir i bunden. Rist blandingen i ovnen i ca. 35 minutter, og vend godt rundt i det undervejs, så det hele bliver jævnt ristet.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Skyl og hak persille og mynte fint. Rør det hele sammen med yoghurt, citronsaft og honning. Smag dressingen til med salt og peber.
Lun pitabrødene, og fyld dem med ristede grøntsager, smuldret feta og yoghurtdressing. Servér chilisauce til.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk