Pitabrød med pulled lamb
4. april 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Lad dig ikke skræmme af den lange tilberedningstid og de mange krydderier, der skal bruges til den her langtidsbagte lammekølle. Smagen er absolut værd at vente på, og arbejdstiden i køkkenet er kort.
Bemærk
Lammet skal først marinere i 1 døgn og dernæst langtidsstege i ovnen i ca. 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen i en morter eller en foodprocessor.
Gnid hele lammekøllen grundigt med krydderiblandingen, og rul den stramt ind i film. Lad det marinere køligt i 1 døgn.
Tænd ovnen på 160°. Fjern filmen fra lammekøllen, og læg den i et ovnfast fad, som du har et låg til. Læg plukket rosmarin og knuste hvidløg ovenpå.
Bland rødvin, vand og eddike. Hæld ca. 1 dl af væsken i fadet, og bag lammet i ovnen i ca. 4 timer, til det er helt mørt. Hæld resten af rødvinsblandingen over kødet med jævne mellemrum undervejs.
Træk lammekødet fra hinanden med to gafler, og vend det med den sky, der ligger tilbage i fadet. Spis det f.eks. i pitabrød sammen med tzatziki og strimlede mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk