Pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En moderne og krydret variant af den elskede klassiker. Lav en stor portion, så du har ekstra til madpakkerne dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg lammekød i en skål. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl og tør persille og mynte, og hak begge dele fint.
Rør kødet med løg, hvidløg, persille, mynte, kanel, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter.
Bland yoghurt, citronsaft og hvidløgspulver, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i ca. ½ cm tykke skiver. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, og drys med salt.
Sæt blomkålen i ovnen i 20-30 minutter, indtil skiverne er møre og gyldne.
Steg pinjekerner på en tør pande. Skyl og tør rucola.
Form farsen til små frikadeller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Lun pitabrødene. Servér dem sammen med frikadeller, yoghurtdressing, ristet blomkål, rucola og pinjekerner, så hver især ved bordet selv kan lave sig et pitabrød med fyld.
Tip!
Byt evt. lammekødet ud med hakket oksekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk