Pitabrød med lammeculotte og dip

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Pitabrød smager skønt med krydret lammeculotte og en cremet dip med bagte auberginer, der er krydret med tahin, citron, persille og chili. Dippen er også kendt som baba ganoush.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér auberginerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad.
Brug en gaffel til at prikke huller i skindet, og bag auberginerne i ca. 30 minutter, til de er møre. Skrab alt kødet ud af de bagte auberginer, og kassér skindet.
Pres saften af citronen. Mos auberginekødet med en gaffel sammen med citronsaft, tahin, finhakket persille og finthakket chili efter smag.
Smag til med salt og peber, og lad dippen køle helt af i køleskabet inden servering.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid det med spidskommen, salt og peber.
Steg culotten i smør og/eller olie på en pande, ca. 7-10 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65°. Lad culotten hvile i 10 minutter, og skær den i tynde skiver.
Snit spidskålen fint, og skær agurken i skiver på skrå. Hak myntebladene groft. Lun pitabrødene, og servér med baba ganoush og lammeculotte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar