Pitabrød med krydret oksekød og rødkålssalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækre pitabrød med marineret oksekødsstrimler, rødkålssalat og en dejlig dressing. Servér fyldet i skåle, så kan I selv fylde brødene ved bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgsfeddet. Knus hvidløg, spidskommen, korianderfrø og chiliflager i en morter. Rør det sammen med olivenolie. Vend kødet i marinaden, og lad det marinere i mindst 30 minutter på køl.
Steg det marinerede kød lidt ad gangen på en meget varm pande i 5-6 minutter. Ved ikke at stege alt kødet på én gang sikrer du, at kødet får en lækker sprød stegeflade.
Pres saften af limefrugten. Stød spidskommen i morteren, og rør det sammen med yoghurt, friskpresset limesaft og sesamolie i en skål.
Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem køle af, og hak dem groft.
Snit rødkål og julesalat helt fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i mindre stykker. Hak mynten.
Bland alle ingredienserne grundigt sammen med nøddeolie i en stor skål.
Lun pitabrødene, og servér dem med stegt oksekød, den sprøde rødkålssalat og yoghurtdressing.
Tip!
Hvis du har mulighed for det, kan du lade oksekødet marinere i længere tid – gerne fra morgen til aften i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk