Pitabrød med grillet kylling og tzatziki
28. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Tzatziki, saftige kyllingespyd og lækre oliven. Det græske køkken har mange gode ting at byde på, og her kombineres flere af dem i et lunt pitabrød. Perfekt til aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern evt. fedt fra kyllingen, og skær den i store tern.
Skyl oreganoen, og hak den fint. Skyl citronen, og riv skallen. Pil hvidløgsfeddet, og hak det.
Vend kylling, oregano, citronskal, hvidløg, spidskommen, salt og peber sammen med olie i en plastikpose.
Lad kyllingen marinere i køleskabet i mindst 1 time.
Steg kyllingen på en pande i 30 sekunder, og bag den derefter i ovnen i 15 minutter ved 175°.
Skyl agurken, og skær den over på langs. Brug en ske for at skrabe kernerne i midten væk.
Riv agurken groft. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og drys salt over den. Lad agurken trække i 15 minutter, inden du presser den tør med viskestykket.
Pil hvidløgsfeddet, og pres det.
Rør agurk, hvidløg, yoghurt, peber og olie sammen i en skål med en ske.
Skær limefrugten over, og smag tzatzikien til med friskpresset limesaft.
Skyl salaten, og skær bladene over i store stykker. Skyl persillen, og hak den groft. Smuldr fetaen.
Lun pitabrødene på en brødrister eller i ovnen, og skær en åbning i dem i den ene side.
Fyld pitabrødene med kylling, salat, persille, feta, oliven og tzatziki.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk