Pitabrød med grillet kylling og tzatziki

28. august 2020 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Tzatziki, saftige kyllingespyd og lækre oliven. Det græske køkken har mange gode ting at byde på, og her kombineres flere af dem i et lunt pitabrød. Perfekt til aftensmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern evt. fedt fra kyllingen, og skær den i store tern.
Skyl oreganoen, og hak den fint. Skyl citronen, og riv skallen. Pil hvidløgsfeddet, og hak det.
Vend kylling, oregano, citronskal, hvidløg, spidskommen, salt og peber sammen med olie i en plastikpose.
Lad kyllingen marinere i køleskabet i mindst 1 time.
Steg kyllingen på en pande i 30 sekunder, og bag den derefter i ovnen i 15 minutter ved 175°.
Skyl agurken, og skær den over på langs. Brug en ske for at skrabe kernerne i midten væk.
Riv agurken groft. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og drys salt over den. Lad agurken trække i 15 minutter, inden du presser den tør med viskestykket.
Pil hvidløgsfeddet, og pres det.
Rør agurk, hvidløg, yoghurt, peber og olie sammen i en skål med en ske.
Skær limefrugten over, og smag tzatzikien til med friskpresset limesaft.
Skyl salaten, og skær bladene over i store stykker. Skyl persillen, og hak den groft. Smuldr fetaen.
Lun pitabrødene på en brødrister eller i ovnen, og skær en åbning i dem i den ene side.
Fyld pitabrødene med kylling, salat, persille, feta, oliven og tzatziki.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar