Pitabrød med edamame-falafler og haydari
14. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Ikke det mest mundrette at udtale, men til gengæld ret nemt både at lave og spise!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne. Halvér peberfrugterne, fjern lameller og frø, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, indtil skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen.
Blend peberfrugterne med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg.
Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, æg og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej.
Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.
Lun pitabrødene. Snit rødkål fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Servér med haydari og edamame-falafler.
Tip!
Haydari er en mellemøstlig fetadip med bagte peberfrugter og hvidløg. Den er nem at lave og smager fantastisk til brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk