Pitabrød med blomkålshummus og krydret oksekød
1. marts 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv at snige ekstra grøntsager ind i din hummus. Det gør den både mere sund, mættende og cremet. Gem resten af hummussen i en bøtte i køleskabet 3-4 dage, og brug den f.eks. til dip eller som smørelse i en sandwich.
Ingredienser
Sådan gør du
Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem i en lille smule vand 5-6 minutter.
Afdryp kikærterne, og blend dem sammen med blomkål, olie, hvidløg, kruspersille og spidskommen. Justér konsistensen med cremefraiche, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær kødet i mundrette strimler. Lav en marinade af olivenolie, presset hvidløg, paprika, spidskommen, cayennepeber, salt og peber. Massér den ind i kødet, og lad det trække i mindst 10 minutter, men gerne et par timer, i en frysepose i køleskabet.
Steg kødet ved høj varme i marinaden et par minutter.
Lun pitabrødene. Flæk dem, og fyld dem med salat, krydret kød og blomkålshummus.
Tip!
Har du tid, så lad kødet marinere. Gerne natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk