Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Nogle aftener kræver indimellem et måltid, der er ekstra nemt at tilberede. Du kan også toppe de små pizzaer med tomatsauce og mozzarella.
Bemærk
Opskriften til grøn pesto giver en dobbeltportion.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres saften af den halve citron. Blend basilikum, olivenolie og citronsaft i en minihakker eller foodprocessor, til du får en helt glat grøn olie.
Rist pinjekerner og cashewnødder let gyldne på en tør pande, og riv parmesan fint.
Tilsæt kerner, nødder og parmesan i minihakkeren, og blend igen, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt. Opbevar pestoen på køl.
Tænd ovnen på 175°. Flæk pitabrødene i 2, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med den grove side (indersiden) opad.
Smør brødene med pesto. Fordel mozzarella i mindre stykker over. Bag pizzaerne i ovnen i 15 minutter, til de er sprøde, og osten er let gylden.
Top pizzaerne med skinke, skiver af figner og skyllet rucola, og servér straks.
Tip!
Køb evt. 1 glas færdiglavet grøn pesto i stedet for, hvis du vil spare tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk