Pita med grillet kylling og majssalsa

Pitabrød med fyld er en all time favourite. Her er det hule brød i en grillet og sommerlig version, hvor smagen af chili, koriander, citron og mynte træder tydeligt igennem.

Bemærk
Marinering, kylling: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd op i havegrillen, 30-45 minutter før den skal bruges.
Hak citrontimian, og bland det med chiliflager og olie. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres derefter saften af citronen. Rør citronskal og -saft i marinaden, og krydr med salt og peber.
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over dem. Lad dem marinere i 30 minutter.
Steg kyllingebrysterne på den varme havegrill i ca. 15 minutter på hver side. Vend dem første gang efter ca. 10 minutter. Tjek, at kødet er færdigstegt – saften skal være klar og ikke rødlig, når du prikker i kødet med en gaffel.
Læg majskolberne på grillen (pil ikke blade og tråde af dem endnu). Grill majskolberne i ca. 20 minutter, til bladene er helt sorte over det hele. Vend majskolberne hyppigt undervejs.
Fjern blade og tråde fra de grillede majskolber. Skær majskornene af kolberne med en skarp kokkekniv – det er nemmest, hvis du holder majskolben lodret på et skærebræt, så du kan skære fra top til bund.
Læg majskornene i en skål. Rens og snit forårsløg fint, og bland dem med majsene. Pres saften af citronen. Hak koriander og mynte, og rør det sammen med citronsaft og olivenolie. Smag dressingen til med salt og peber, og vend den sammen med majs og forårsløg i skålen.
Pres saften af citronen. Rør cremefraiche sammen med tahin, citronsaft og sesamolie i en skål. Smag til med salt og peber.
Lun pitabrødene på grillen. Skær grillede kyllingebryster i skiver, og sæt dem frem på bordet sammen med majssalsaen, så alle kan fylde deres eget pitabrød.

Tip!

Kyllingebrysterne skal marinere i en halv time, før de grilles, så husk at gå i gang med forberedelserne i god tid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
3. juni 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar