Pistaciestang med marcipan

16. december 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Overrask og forkæl dine gæster med en hjemmebagt pistaciestang med marcipan til kaffen. Den både ser fantastisk ud og smager forrygende.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gær i lunken sødmælk. Tilsæt hvedemel, sukker, salt, stødt kardemomme, kandiseret appelsinskal, sukat i små stykker og rosiner. Ælt i ca. 3 minutter, til dejen er ensartet.
Tilsæt blødt smør i små stykker, og ælt smørret ind i dejen. Ælt dejen igennem, indtil den er smidig og elastisk (ved mellem hastighed i mindst 10 minutter, hvis du bruger røremaskine).
Form dejen til en kugle, og dæk skålen med et fugtigt klæde. Lad dejen hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Blend pistaciekernerne, og bland med de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord. Smør pistacieremoncen ud over dejen. Hvis remoncen er hård, kan den blødgøres ved at varme den kortvarigt i mikroovnen.
Rul dejen sammen som en roulade. Skær dejen midt igennem på den lange led af rouladen, så du nu har to lange halve roulader.
Flet dejen ved at sno de to halve roulader om hinanden. Læg det flettede brød på en bageplade med bagepapir, og lad det efterhæve tildækket i ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Bag pistaciebrødet gyldent i ovnen i 25-30 minutter.
Kog sukker og vand sammen i en gryde, indtil sukkeret er opløst.
Pensl det færdigbagte pistaciebrød med sukkersiruppen for at give brødet en blank og fin overflade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar