Pistaciesnurrer med hvid chokolade
10. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse snurrer med pistacie er lige så gode som de velkendte kanelsnurrer. Den hvide chokolade i kombination med den grønne remonce smager fantastisk. Når først du har fanget foldefidusen, er det ingen sag at trylle de lækre pistaciesnurrer frem.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken. Rør gæren ud i mælken i en skål. Rør salt, sukker og æg i. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig. Brug evt. en røremaskine. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Slå dejen ned, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm.
Rør smør og sukker sammen, og fordel det på halvdelen af dejen.
Hak chokolade og pistaciekerner fint, og drys det ovenpå. Fold den anden halvdel af dejen henover, og rul lidt ekstra, så dejen måler 30 x 20 cm.
Skær dejen i 12 strimler, ca. 2½ cm brede, og sno dem til en spiral. Drej spiralen som en snegl omkring 2 fingre, og slå en knude ned midt i til sidst.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Lad dem hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°.
Rør flormelis og vand godt sammen, og dryp det på de lune snurrer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk