Pistaciesnitter med nougat
22. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Frangipane er en mandelmasse, som er rigtig lækker at bruge i kage. Den smager dejligt, er nem at arbejde med og kan tilføjes mange forskellig smage. Her rører vi finthakkede pistacienødder i. Den markante smag af pistacie suppleres perfekt af blødt nougat og knasende nødder øverst.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, flormelis og salt. Tilsæt smør i små stykker, og smuldr det ind i melblandingen.
Tilsæt æg, og saml dejen uden at ælte den. Pak den ind i et stykke film, og læg den køligt i en halv time.
Hak pistacienødder fint, gerne i en nøddehakker eller en blender. Bland dem med revet marcipan og de øvrige ingredienser. Pisk det til en ensartet masse.
Rul mørdejen ud i en aflang firkant, ca. 15 x 22 cm på et stykke bagepapir. Forbag den ved 190 grader varmluft i ca. 8 minutter.
Smør frangipane på, og bag videre i ca. 15 minutter, til massen har sat sig.
Smelt nougat over vandbad, og smør det ud over den afkølede kage. Drys med hakkede pistacienødder.
Sæt kagen køligt, og lad nougaten størkne helt, inden du skærer kagen i portionssnitter.
Tip!
De hakkede pistacienødder farver mandelmassen grøn, men hvis du gerne vil have ekstra smæk på farven, så tilsæt lidt grøn frugtfarve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk