Pistaciesmåkager med chokolade

5. januar 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Disse elegante og lækre småkager smager fremragende sammen med en kop kaffe. Det er en klassiker, som du nok har set før - bare på en helt ny måde.

Bemærk
Køletid: 30-45 minutter.

Ingredienser

Udstyr

Foodprocessor

Sådan gør du

Hak pistacienødderne fint. Læg 1 spsk. hakkede nødder til side til senere. Blend mel, kartoffelmel, flormelis, vaniljepulver og resten af nødderne i en foodprocessor, til det er ensartet i konsistensen.
Skær smørret i tern. Tilsæt nogle tern ad gangen i foodprocessoren, og kør et par sekunder. Gentag, indtil alt smør er tilsat. Dejen vil have en lidt klumpet konsistens.
Pisk ægget sammen med en gaffel, og hæld det i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen. Rul dejen til en pølse, og pak den ind i plastfilm. Læg dejen i køleskabet i 30-45 minutter.
Tænd ovnen på 170°. Tag ca. 1 tsk. dej, og rul den til små kugler. Fordel kuglerne på en bageplade med bagepapir, og tryk tommelfingeren i midten, så der laves en lille hulning.
Bag småkagerne i 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad kagerne køle af, mens du smelter chokoladen sammen med smørret i vandbad.
Fyld chokolade i toppen af hver småkage. Drys med de sidste nødder. Lad chokoladen sætte sig. Opbevar småkagerne tørt i en lufttæt boks.

Tip!

Er du vild med nougat, kan du også smelte blød nougat i stedet og dryppe i småkagerne. Det smager lige så skønt som chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar