Pistaciesmåkager med chokolade
5. januar 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Disse elegante og lækre småkager smager fremragende sammen med en kop kaffe. Det er en klassiker, som du nok har set før - bare på en helt ny måde.
Bemærk
Køletid: 30-45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
Foodprocessor
Sådan gør du
Hak pistacienødderne fint. Læg 1 spsk. hakkede nødder til side til senere. Blend mel, kartoffelmel, flormelis, vaniljepulver og resten af nødderne i en foodprocessor, til det er ensartet i konsistensen.
Skær smørret i tern. Tilsæt nogle tern ad gangen i foodprocessoren, og kør et par sekunder. Gentag, indtil alt smør er tilsat. Dejen vil have en lidt klumpet konsistens.
Pisk ægget sammen med en gaffel, og hæld det i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen. Rul dejen til en pølse, og pak den ind i plastfilm. Læg dejen i køleskabet i 30-45 minutter.
Tænd ovnen på 170°. Tag ca. 1 tsk. dej, og rul den til små kugler. Fordel kuglerne på en bageplade med bagepapir, og tryk tommelfingeren i midten, så der laves en lille hulning.
Bag småkagerne i 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad kagerne køle af, mens du smelter chokoladen sammen med smørret i vandbad.
Fyld chokolade i toppen af hver småkage. Drys med de sidste nødder. Lad chokoladen sætte sig. Opbevar småkagerne tørt i en lufttæt boks.
Tip!
Er du vild med nougat, kan du også smelte blød nougat i stedet og dryppe i småkagerne. Det smager lige så skønt som chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk