Pistaciemazarin med mascarponecreme og bær

14. juli 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En perfekt sommerkage med konfektagtig konsistens, lækker vaniljecreme og søde sommerbær.

Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og blødt smør i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk dejen let og luftig.
Kør pistacienødderne til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Vend pistaciemel, hvedemel og salt i dejen. Riv limeskallen fint, og rør den i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Afkøl kagen helt på en bagerist, og sæt den derefter på køl i mindst 2 timer.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret på et skærebræt.
Bland den tomme vaniljestang, vaniljesukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse i en gryde, og bring det forsigtigt i kog under omrøring. Kog i 2-3 minutter under konstant piskning, til cremen tykner. Kassér den tomme vaniljestang, og hæld cremen i en ren skål. Dæk med husholdningsfilm, og sæt cremen på køl i mindst 3 timer.
Pisk den kolde vaniljecreme lind med et piskeris, så den er uden klumper. Pisk mascarponen kort igennem, så den bliver lind. Vend forsigtigt mascarpone og vaniljecreme sammen med en dejskraber til en ensartet creme.
Anret pistaciemazarinen på et serveringsfad, og fordel cremen ovenpå i et jævnt lag. Skyl og tør bærrene, og fordel dem på toppen af kagen. Pynt med grofthakkede pistacienødder. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar