Pistaciekage med mælkechokolade-ganache

10. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En luksuriøs og glutenfri dessertkage, som dine gæster vil elske. Lav kagen klar dagen før servering, så den kan nå at sætte sig på køl natten over.

Bemærk
Afkøling: Mindst 8 timer (natten over).

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 18 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af springformen.
Smelt smørret, og tilsæt hakket hvid chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokolade-smør-blandingen i.
Blend pistacienødderne til fint mel i en blender eller minihakker. Vend pistaciemel, mandelmel og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Hæld dejen i formen, og bag pistaciekagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl bunden helt.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver flot blank. Smag ganachen til med en smule salt.
Fordel ganachen oven på den afkølede pistaciekage i et jævnt lag, og sæt kagen på køl til næste dag.
Anret kagen på et fad. Smelt chokoladen, og dekorér toppen af kagen med den smeltede chokolade i et valgfrit mønster. Pynt med grofthakkede pistacienødder og evt. små chokoladekugler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar